Gurdy becomes famous
He he.... Eindelijk weer eens wat nieuws van mij... ( ja, ja ik weet dat het alweer meer dan een maand is geleden dat ik jullie een update heb gegeven.. schaam schaam)
Wat me nu weer is overkomen!!! Van het ene moment zitten we ( Michele en Louisa ,engelse meiden die ik heb ontmoet op Fraser) te genieten van een zonsopgang en nog geen 10 minuten later zitten we ( ik in mijn jogging broek en onopgemaakt) in een live uitzending van een van de populairste ochtendprogramma van Australia (voor handtekeningen neem contact op met mijn manager, ik heb het namelijk nog steeds te druk met genieten,

Goed het belangrijkste nieuws is verteld... nu een update van de afgelopen tijd:
Na Adelaide (daar was ik de vorige keer gebleven) was het plan om samen met Jodi en Karin in 5 dagen naar Newcastel in het oosten (zo'n 1534 km) te rijden, maar Brum ( onze car) had er na 2 uur genoeg van en besloot er mee te stoppen... Gevolg: Stock in Waikerie

De volgende dag (dag 6, tevens koninginnedag) konden we eindelijk ons reis naar het oosten voortzetten... Natuurlijk konden we deze bijzondere dag niet voorbij laten gaan en hebben we die dag alleen maar naar Nederlandse muziek( weer eens iets anders dan feesten op de Dam) geluisterd... In totaal heeft het ons 3 dagen geduurd om in Newcastel te komen... Nog effe leuk te vermelden: de tweede dag hadden we een tussenstop op een echte Australische schapen farm....
Op4 mei kwam Sophie (frans meisje) naar Newcastel toe en kon ons ( Jodi, Sophie en ik) avontuur: The East coast beginnen. In deze 4 weken hebben we heel veel leuke dingen meegemaakt.. Eigenlijk teveel om op te noemen (of jullie moeten een update willen hebben van 10 A4tjes)
Mijn hoogtepunten van de east coast tot nu toe zijn:
Byron bay: Zo lovely.... Wat is heerlijker dan s'morgens ontbijten in de tuin van de camping met uizicht op de zee oftwel surf dudes

Nimbin: Een alternatief dorpje. Het bijzonder aan dit dorpje is dat dit de enige plek in heel Australia waar ' legaal ' wietgerookt mag worden. Dat hebben we gemerkt. De lokals die we daar tegen kwamen waren zo stoned en dronken als een kanarie... ( ik weet niet of dit een goed spreekwoord is, maar anders bij deze een nieuw spreekwoord erbij). Leuk om gezien te hebben maar daarna ,zoals gordon het zo mooi in zijn programma beschrijft, gillend naar huis (voor ons dan naar een andere plaats)
Brisbane: Leuke stad om te zien..Vooral de Southgate ( het zuidelijke gedeelte van brisbane) was een favouriet van mij. Southgate heeft erg leuke cafetjes en restaurantjes aan het water.. Toen ik hier rond liep kreeg ik een beetje het gevoel van dat ik rond liep in Utrecht bij de Oude gracht.
Australian Zoo: Als je het oosten van Australia bezoekt moet je deze attractie zeker niet overslaan... De australian zoo ( dierentuin) oftwel de zoo van Steve Irwin, de over- leden Crocodile Hunter. De Australia Zoo is geweldig. Het is een prachtig aangelegde dierentuin. Overal zijn verzorgers die tijd hebben voor een praatje. We hebben veel dieren mogen aaien ( olifant, koala, vogels, krokodillen, hagedissen) of van heel dichtbij gezien. In het grote Crocosuem werd een show gegeven (je weet wel slangen, krokodillen, echt op z'n Steve's, veel show en enthousiasme). Deze show was echt de toppunt van de dag.
Noosa: klein dorpje aan de kust. Wordt ook wel de Saint tropez van Australia genoemd. In Noosa hebben jodi en ik ook nog 3 dagen gekanoet... Erg leuk en goed voor onze beweging... ( die hebben we wel nodig.. Hebben een nieuw broodbeleg ontdekt.. Snickers oftwel pindakaas met chocalade pasta op je brood.. Erg lekker maar o zo slecht) Enig minpuntje: we waren de zonnebrand, muggenspul vergeten.

Naar Noosa zijn we vertrokken naar Rainbow beach (hier vertrekt tevens ons avontuur naar FRASER. Opzich niet een heel bijzonder dorpje, maar de plek waar we sliepen was erg leuk... Het voelde als thuis..
Laatste hoogtepunt (but not least), van mijn trip, tot nu toe was FRASER, ook wel de grootste zonnebank ter wereld genoemd...En dat is het zeker.. Na 3 dagen daar te hebben vertoeft zat echt alles maar dan ook alles onder het zand.... Op dit eiland is het alleen mogelijk om met een 4 wdrive te rijden... Hoe stoer is dat om op het strand en in de bossen te qruissen met zo'n car. Helaas hadden we het weer niet zo mee... Veel regen gehad.. We hebben Lake Mckenzie helaas met regen moeten zien.(als het mooi weer is is het een onwaarschijnlijk helderblauwe meer. Lake McKenzie wordt ook wel de 'window lake' genoemd. Het water is zo helder dat je zelfs de bodem totvijftien meter diep kunt zien! Het meer wordt omringd door een schitterend strand van fijn wit zand waar je heerlijk kunt relaxen)
Wat ik van de East coast vind? Het is toeristischer dan de andere delen van Australia.. Je komt veel mensen tegen van je eigen leeftijd. Vaak kom je de mensen ook meerdere malen tegen.. Dat is erg leuk, want elke keer hetzelfde backpackers ( waar kom je vandaan, wat is je plan, hoe lang blijf je in Australia etc) praatje te houden wordt je op soms ook wel zat... De oost kust is leuk om mee te maken, maar persoonlijk vind ik het zuiden, de outback en het noorden van Australia leuker.. Hier is de natuur een stuk mooier en de mensen ( de real ozzi's) aardiger.
Ons plan voor de komende week:
Over een paar dagen moeten we helaas afscheid nemen van Sophie, zij gaat terug naar Perth!!!.. Daarna zijn Jodi en ik van plan om een zeiltrip te maken naar de White Sundays... Als we dat hebben gedaan gaan we verder omhoog tot Cairns, waar wij onder andere een skydive zullen gaan doen.. (We springen uit een vliegtuig, 14000 ft, 1 min vrij val..Hellup..).. In Cairns scheiden onze wegen. Jodi gaat namelijk naar Nieuw zeeland toe en ik ben van plan om een baantje te zoeken in deze omgeving... (mijn geld boompje is namelijk een beetje uitgeput ( komt waarschijnlijk door de warmte) en heeft dus te kennen gegeven dat hij rust nodig heeft..
Lieve familie en vrienden dit was het tot zover.. Vanuit het zonnige Town 1770 (op dit moment zit ik heerlijk in het zonnetje, het is nu 9 uur s'morgens, te genieten met het uitzicht op het strand) wens ik jullie veel leesplezier... Genoeg leesvoer voor de komende tijd dacht ik zo...
En zoals mijn vader onze telefoon gesprekken altijd afsluit: HET BESTE MOAR WEER ( oftewel in nederlands: het beste en tot snel)
See ya!!!
ja lekker genieten van het strand en al dat andere fijn te lezen dat het je nog bevalt geniet ze van alles wat ausie je te bieden heeft
Wat een heerlijk verhaal weer. Oh ja, ik heb je manager gebeld maar je blijkt volgeboekt tot volgend jaar haha! :D
Wist altijd al dat je het in je had om beroemd te worden!
En wat een gave kamer op die boot! Dat was vast heerlijk!
Doe de groeten aan alle ausies! En ik mail je snel weer!
Liefs Marleen
Hej Chickie!!
Een lange stilte door wat druktes maar ben volgens mij weer helemaal bij met je reisverhalen!! zo te zien is het helemaal goed aant gaan he hahaha!!, nu et arbeidersleven weer is begonnen zou ik graag nog even met je ruilen hoor!! Geniet ervan en hou ons op de hoogte van alle spannende/leuke gebeurtenissen!!
Iksjes
;)
Hey Gerdy, het is om jaloers van te worden. Wij zitten hier weer in de regen. Geniet er van en veel succes met het vinden van een baantje. Hopen dat je geldboompje weer flink gaat groeien.
Groetjes ook van Henk
hallo levensgenietertje maak ons maar jaloers hier . vandaag in de regen naar de verkiezingen kijken, wel ontzettend spannend deze keer. ben net terug van weekje Ibiza was daar met Suzanne, Francois en Felice.
Ook leuk en dichtbij, ...... by the way ga je nog naar India?
Nou lieve Ger, heel fijn dat je het zo leuk hebt en succes met je geldboompje......(tip: veel water geven)
XXXX
Hey Gerdy
Las net allen verhalen,jeetje.Hele belevenis.
Maar mooi genieten.Hier is ook alles goed.
BBQ was ook goed,iedereen was er.
Nauw goed gaan!!!!!!!!!
Johan
Zo, spuit 11 heeft ook je verhaal gelezen. Ohhhhh ik moest meteen denken aan mijn eigen reis. Je hebt toch wel de Scooteroo tocht gedaan op een minibike in Town 1770? En check voor Lake McKenzie maar mijn foto's je kan inderdaad tot oneindig diep kijken.
Ik probeer komende week vanalles voor Azië uit te zoeken dus mail je snel!
xx
hallo gerdie
is brum weer met jullie mee gegaan op avontuur.wat waren dit weer mooie verhalen en foto's.het blijft genieten en feesten. eindelijk is het hier ook mooi weer. groetjes uit wijk
Hee lieve Gerdy,
eindelijk weer eens een berichtje van mij :) Wat ontzettend leuk om te lezen dat het zo ontzettend fijn is daar. Heb je ondertussen je vrije vak al achter de rug? Hoe was dat? Ben je nog wel van plan ooit terug te komen naar Nederland?
Hier is alles prima, iedereen is erg druk met de laatste loodjes voor school.. We plannen weer een huisfeest binnenkort en hebben een nieuwe huisfiets.. De badkuip op het dakterras is al half omgebouwd tot een jaquzzi met chillhoek (okee, eigenlijk is alleen de chillhoek er nog, maar het jaquzzigedeelte komt nog) en verder missen we je natuurlijk wel!
Have fun en snel weer een blog heh!
Liefs, Fem
Heey Lieve Gerdy
Wat een verhalen zeg!...en super foto's:D...
Hoelang blijf je nog? Mis je wel hoor!
Dikke kus en have fun!!
Kus Martien
ha die gerdy zondagavond 1 aug bij je ouders op visite geweest en al veel verhalen gehoord even op jouw website gekeken en de mooie verhalen gelezen wat heb jij al veel gezien en meegemaakt echt super.
Wij wensen jou en je vrienden nog veel plezier en geniet er van.
groedsels van netty koen henk en hugo uut aansen
Gerdy! Tijd voor een nieuwe update!
Kus
Dushi, waar zijn je verhalen ???!!! :D Kom op, je mag weer eens gaan schrijven :)
Mijn verblijf op Curacao is volgende week weer voorbij... Dan gaat mijn vliegtuigje weer terug naar NL... Pfff ik heb er helemaal geen zin in. Ik heb echt een geweldige tijd hier gehad.
Hoe gaat het bij jou? Jij ook nog volop aan het genieten?
Big kiss