Bye bye Australia…..
Bye bye Australia…..
Nog een klein uurtje, momenteel bevind ik me op het vliegveld van Sydney (ja ja gurdy doesn’t miss her flight again) en dan is mijn avontuur in Australia helaas (snif, snif letterlijk de tranen zitten in mijn ogen) voorbij, maar voordat we allemaal in huilen uitbarsten eerst een korte update van mijn laatste maand in Australia.
Na 7 dagen Darwin onveilig te hebben gemaakt werd het hoogtijd om afscheid te nemen van de mensen waar ik 3 maanden lief en leed te hebben gedeeld. Letterlijk en figuurlijk… Letterlijk heb ik leed gedeeld met een van de jongens. We moesten samen een tent delen, omdat mijn tent lek en vol met mieren zat. Lees: een tent die eigenlijk bestemd is voor 1 persoon. Kortom lekker knus. Maar ja je moet een gegeven paard niet in de bek kijken… Als ik moest kiezen tussen slapen in de wilderness met wilde ( dingo’s, crokodillen, buffels) dieren in je buurt of in een te kleine tent met een bezweete ( snachts koelt het niet af en is het nog steeds 30 graden) jongen die zich dagen niet heeft gedoucht. Dan kies je toch voor het laatste..
Op mijn laatste dag hadden ze van hun laatste geld ( de reden waarom we afscheid moeten nemen is dat zij weer moeten werken omdat hun geld op was) een barbeque feest voor me geregeld.. Hoe lief… Echt geweldige mensen.. Ze nemen zoals je bent. Staan altijd voor iedereen klaar. Niks is teveel voor ze.
Op 12 september begon een nieuw avontuur voor mij: De 21daagse reis van Darwin naar Perth (zo’n …. km). Oftwel een trip van noord west tot zuid west Australia
De eerste 10 dagen hebben zijn we van Darwin naar Broome ( zo’n 3000 km) gereden. De eerste dagen hebben we onze tijd vertroeft met het bezoeken van watervallen.. Hoe cool is het om eerst een berg op te klimmen en naar een uur helemaal doorweekt van zweet( okay mensen ik bespaar jullie de details) aan te komen bij je prive zwembad, lees een waterval met helder blauw en koud water. Nou op dat moment was ik wel een van de gelukkigste mensen op aarde.. Ik zal nog gelukkiger zijn als daar een super hottie barman op mij zat te wachten met een lekker coctail in zijn ene hand en in zijn andere hand massage olie.. Een goeie massage heb je wel nodig naar een dag lopen….. pff… Helaas dat zat niet bij de tour inbegrepen…..
De dagen daarna hebben we onder andere doorgebracht in de Bungels Bungels national park. Een van de wereld wonderen van de wereld… Ik kan nu een heel toeristisch verhaaltje ophangen, maar mijn foto’s zullen jullie laten zien wat ik heb gezien..
Na 10 dagen mochten we onze tent in ruilen voor een echt bed in een van de hostels in Broome.. (Ja ik weet het in mijn vorige weblog had ik zo’n grote mond dat ik nooit meer ging kamperen, nou vier dagen nadat ik het verhaal had geschreven lag ik weer braaf in een tentje.. Dit keer in een swag…een 1 persoonstent met een luchtbed in 1. Gelukkig dit keer niet met een bezwete jongen naast me)…
Na 2 dagen heerlijk te hebben vertroeft aan het strand ging ons avontuur verder met als eindbestemming Perth. Een van de high lights van deze tour was mijn avontuur met meneer de krokodil. Nou ik kwam dus oog in oog komen met dat knuffelbeest… Hoe ik dit voor elkaar kreeg geen idée. We liepen in een grot en opeens keek ik naar rechts en ik zag iets weg zwemmen wat erg op een krokodil leek. Gelukkig was het een zoet water krokodil.. En die houden niet van mensen vlees.. Pffieuw anders zal het wel een perfecte reclame stunt zijn geweest voor de Apeldoorn verzekering. Herinneren jullie die reclame nog: even Apeldoorn bellen met die hond die de hendel overhaalt in de haven….
Andere highlights van deze trip: snorkelen met turtels en haaien, sandboarding (een vorm van snowboarden maar dan op het strand) and last but not least dolfijnen hebben gevoerd in Monkey mia.
Eenmaal aangekomen in Perth, wat tevens ons eindbestemming is van de trip. Perth is een leuke stad waar je veel dingen kunt ondernemen. Overdag kun je heerlijk chillen in het park, een musea bezoeken of gewoon door de stad heen slenteren. S'Avonds kun je helemaal los gaan in een van de pubs of clubs.
Daarnaast moet je als toerist ook andere plaatsen in de omgeving bezocht hebben. Zo hebben we een dag de market in Frementale bezocht. Lees allemaal hippe hebbedingetjes. Jullie raden het als ik was weer een klein kind in een speelgoed winkel... Gelukkig heeft mijn backpacker zijn limiet (ik draag nu al 23 kilo extra met me mee) bereikt en kan ik niet teveel dingen meer kopen.. Is maar goed ook want anders zat ik dit verhaal te schrijven in het vliegtuig naar Nederland terug i.p.v naar Nieuw Zeeland.
Ook zijn we nog een dagje sportief geweest en hebben we een fietsten gehuurd op Rotnest eiland..Wat hebben we een lol en bekijks gehad. 3 meiden met niet al te beste fietsen (de fiets ketting viel spontaan van de kettingkast af toen we naar de fietsen keken).. Die avond vielen we dan ook in slaap met veel spierpijn.. Niet alleen spierpijn in onze kont, maar ook in onze buik van het lachen......
Mijn trip van Darwin naar Perth was een woord fantastisch. Dus mocht je meer avontuur in je leven willen hebben bezoek West Australia..
Het bijzonder aan het westen is dat er in vergelijking met het oosten een stuk minder toeristen zijn. Zo ben ik op plekken geweest waar gewoon niemand is en waar je een kunt zijn met de natuur (wow dit klinkt wel heel zweverig). Ongelofelijk dat er plekken op de wereld zijn waar bijna niemand komt.
Zo heb ik met een vrouw gesproken die weken door het westen van Australia reed en geen mens zag.. Zelf moet ik er niet aan denken om weken geen mens te zien, maar het heeft me wel gerealiseerd dat Nederland wel heel klein en dicht bevolkt is. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen uit Nederland immigeren en er voor kiezen voor een plek in de wereld waar niet zoveel mensen wonen.
Nu heb ik de vermoeden wat er nu in jullie hoofd ( ja mensen pas op ik kan sinds kort ook gedachten lezen...) spookt en wat jullie me allemaal zouden vragen als ik terug ben.. Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
In de 8 maanden dat ik in Australia heb doorgebracht heb ik zoveel mooie dingen meegemaakt dat ik onmogelijk kan kiezen. Wat ik wel weet is dat dit een van mijn beste maanden ooit waren.. Het is daarom ook zwaar om afscheid te nemen van dit mooie land, maar zoals iedere reiziger zegt:“Het is goed om afscheid van iets of iemand te nemen, want na afscheid nemen begin je aan iets nieuws“.
En het nieuwe avondtuur voor mij is Nieuw Zeeland. Wat ik daar precies ga doen.. Geen idee, maar wat ik wel weet is dat ik daar een gewelidige tijd ga hebben.
Een nieuw land, nieuwe dingen zien, nieuwe mensen ontmoeten en genieten!
Genieten. Dat heb ik de laatste maanden wel geleerd. Geniet van elk moment! Kijk niet teveel terug of vooruit, want je leeft nu!
En met de wijze woorden sluit ik deze weblog af...
Goodbye Australia.. Hi New Zealand!!!!
Liefs Gerdy
Hey Gerdy, net je verhaal gelezen en je foto's bekeken. Geen spijt toch dat je je crew hebt achtergelaten in Darwin? Nu nog ff 2 maandjes in NZ en dan op voor de cultuurshok in Azië :)
Geniet ervan. Doe extreem en get amongst it in NZ
xx
Heej meis!
Wat een avonturen allemaal. Ik denk niet dat ik hier vanuit het koud wordende Nederland kan voorstellen hoe je het daar hebt, maar als ik een gok doe moet het geweldig zijn :D
Heel veel plezier in Nieuw Zeeland (klinkt toch een beetje hollands :P ) en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Liefs! Sophie
Mooi verhaal Gerdy! Zucht, blijkt dat de maand die ik er maar was veel te kort was! Wel een superleuke tijd gehad op de tour (de tours die we erna deden hadden nooit zo'n leuke groep)
Hee Gerdy,
zo te lezen heb je het super naar je zin gehad in Australië, mooi om te lezen!!:)
Wow wat een mooie foto's heb je gemaakt!
En wat ben je bruin, Gerdy!!:O
Ik hoop dat je het in Nieuw Zeeland ook erg naar je zin zult hebben!
Daarna ga je nog naar Azië?
Heel veel plezier nog!!
Liefs, Kim
en ik spreek ook namens Aaldert & Rieta!!!
Hey Gerdy, wat weer een verhalen en mooie foto's. Hoe lang blijf je in Nieuw Zeeland? Wij gaan volgende week woensdag naar jouw opa en oma en natuurlijk jouw pappie en mammie. Zullen daar ook wel veel verhalen horen denk ik. Heel veel plezier nog in Nieuw Zeeland.
Groetjes ook van Henk
hallo ger het australisch leven heeft je zo op de foto's te zien goed gedaan en ook de verhalen die er staan kende we natuurlijk ook al maar als je ze dan nog even na kunt lezen is het net of je weer thuis in nederland ben maar dat duurt nog even hopelijk heb je net zoveel plezier en geniet je ervan daar in nieuw zeeland waar je de komende 2 maanden zult vertoeven maar de laatste regels spreken mij nog het meeste aan geniet van vandaag en zie wat het morgen brengt veel leifs en tot de volgende keer
hey chick:) hoe gaat het in NZ????xxx
Ik mis je!!!
Ik wou dat ik weer op schiphol was gerdy... en dan weer kon zeggen hallloooo ik ben nicole ;) Dan kon ik namelijk nog lekker terug naar aussie
snik snik snik