The queens survived it
The queens survived it............
Tuut, tuut, tuut... we voelen ons net als Jesus, zoals de zee om hem heen ging zo gaan de scooters om ons heen!
Waar moet ik beginnen. South azie...Totaal iets anders dan Australia of Nieuw Zeeland. De eerste paar dagen waren een regelrechte ramp. Niet omdat Anneke net iets te vroeg op kwam dagen maar de Cultuurshock waar ik mee te maken kreeg.
Iedereen trekt aan je of wil wel wat van je. Elke minuut wordt er wel aan je meegedeeld: nice dress, skirt, necklace, massage, lunch, drink, dinner. Het ergste is dat ze hier het woordje nee nog nooit van hebben gehoord. Stap je net uit de bus ( wat overigens ook al een hele overleving is lees: Slapen in de meest vreemde positie ,de stoelen zijn gemaakt voor vietnamese mensen en die zijn toch echt een stuk kleiner dan wij en dan spreken we nog geen eens van de urine geur die je tegemoet komt.) waar je 12 uur in heb gezeten wordt er een hotel foldertje onder je neus gedrukt met de boodschap hier moet je echt slapen de place to be!!! Ze lopen achter je aan( ik heb nog nooit zoveel jongens van me af moeten slaan.. wat overigens wel goed voor je ego is haha) totdat je iets van ze koopt of echt heel boos wordt.
Als je dan iets koopt wordt je ook nog een goed afgezed ook (en ik moet toegeven ik geef ze nog gelijk ook ik zal als ik in hun positie zat het zelfde doen) Zo waren we een keer bij het paleis in bangkok kwam een gastje naar ons toe en zei in gebrekkig engels: Tempel closed for toerist, local people praying. Maar geen probleem my friend ik heb de oplossing voor jullie. Waarom willen jullie geen rondleiding door de stad. Mijn vriend heeft een tuk tuk ( een motor fietsje). Waarop Anneke antwoorde: Is het zo een die je de hele stad wil laten zien inclusief een bezoekje bij de sierradenmaker, de kleermaker en het reisbureau. Kortom je bent de hele dag onder de pannen bij hun vriendjes. Gelukkig kwamen we een betrouwbaar iemand tegen en wees on naar het bordje: don't trust strange people.
Na 3 dagen Bangkok zitten we nu in de uitlaat gassen van scootertjes in Vietnam ( anneke is haar stem al drie dagen kwijt)
De mensen in Vietnam leven vooral op straat. Letterlijk: Voordeur staat hier altijd open. Je kan letterlijk naar binnen kijken en wat zie je dan: plastic stoelen een camping tafel en niet te vergeten de nieuwste flatscreen tv met een karoake set. Ook al hebben de mensen hier weinig te besteden (per maand verdiend de gemiddelde vietnamees 6 miljoen dong wat omgerekend ongeveer 230 euro is)
Hygiene hebben ze hier nog nooit van gehoord. De meeste mensen eten op straat bij kleine cafetjes of stalletjes. Rob (van de smaakpolitie) kan hier beter maar weg blijven. Vieze pannen, vieze bekers, eten bezaait met vliegen. Ongebakken vlees ligt hier letterlijk weg te broeien, maar dat houdt de vietnamese mensen niet tegen ze smakken rustig verder!
Verkeersregels bestaan niet. Vrachtwagens, bussen en grote auto's gaan altijd voor daarna geldt wie het hardst toetert heeft voorrang. Wij zitten dan ook hard er over na te denken om ook een toeter te kopen..Horen we er toch een beetje bij....
Ondanks deze (in onze ogen) vreemde gewoonten vermaken we ons prima!
Pinnen miljoenen geven het uit bij honderd duizenden (het geld is hier niks waard). We beginnen hier ons al duidelijk een queen te voelen in dit veelzijdige land.
Nu weten jullie in wat voor positie we ons in begeven... Binnekort zal ik jullie doodvervelen met wat we allemaal gedaan hebben..
Liefs Gerdy
het is 1 jan.s.morgens 8 uur en ja er staat weer een mooi verhaal op de site je zit wel in een heel ander cultuur dan hier maar zo te lezen weet je er wel raad mee om er mee af te werken veel geluk en de beste wensen vanuit het ontdooide pekel
Hoi Gerdy,
Allereerst de beste wensen voor 2011. Dat je dit jaar maar snel weer mag wennen in ons koude kikkerland. Maar jakkie wat een vies land, waar je nu bent. En wat een engerds. Misschien maakt dit de overgang naar nederland wel een stukje makkelijker. Vermaak je daar nog maar even.
Groetjes ook van Henk
Leuk om je verhaal weer te lezen. Gisteren zaten Rob en ik in onze badjassen op de bank samen met Rob's moeder. Een uurtje later dan in Nederland was het ook hier 2011. We zagen Sydney op TV en kregen zowat tranen in onze ogen. Dat was zo geweldig toen we daar waren en hier was het behoorlijk saai.
1 januari stelt hier ook niks voor, gewoon een normale dag. Iedereen is wel vrij, maar geen familiebezoek e.d. Na ja ook wel rustig. Morgen vliegen we weer naar Nederland en we zijn dan pas 's nachts weer thuis denk ik. De sneeuw is hier in Engeland weg en ik hoorde dat het in Nederland ook langzaam weg smelt.
Geniet nog even lekker daar in Azië.
Liefs Rob en Jacq
Tot gauw!
GELUKKIG NIEUWJAAR!
HAPPY NEW YEAR!!!
xxx
Gelukkig nieuwjaar Gerdy!
Wat een andere cultuur daar he?
Veel plezier!
Liefs Jacoline
Allereerst de beste wensen voor 2011.
Wat een lekker verhaal, maar ook leuk om het mee te maken lijkt mij.
geniet ze nog lekker .
groetjes van gert grietje gido en eline
Hoi Gerdy
Beste wensen voor 2011 namens mij/kids(+aanhang) en oma (met de jaarwisseling geweest) Gerdy waar ben je nu terecht gekomen,hou de jongens van je af. Fijn om weer wat van je te lezen. Geef niet te veel geld uit(ook al is het niets waard). Je kunt het maar een keer uitgeven. Geniet van dit land Liefs ann
he gerdy
een gelukkig nieuw jaar toegewenst. leuk om weer een verhaal van je te lezen. geniet er nog ff van het land. en de leuke dingen die je mee maakt.
xx
Hee lieve Gerdy! Nog de beste wensen voor 2011! Ik heb al een tijdje niet gereageerd, maar houd je verhalen goed in de gaten hoor ;) Cultuurshock kan ik me goed indenken, zelf kijk ik van dat soort dingen al niet meer op (al zal vietnam toch weer heel anders zijn dan Taiwan natuurlijk..) Ik ben benieuwd naar de Vietnam verhalen!
Alweer bijna tijd om terug te komen heh, geniet nog maar lekker daar! We gaan elkaar net mislopen helaas, maar over iets meer dan een half jaar ben ik ook weer terug als het goed is :)