R.I.P in Memorial sheep 1034102
R.I.P in Memorial sheep 1034102
Terwijl jullie waarschijnlijk liggen te slapen (het is hier nu 1 uur s'middags, tijdsverschil tussen Nederland en Nieuw Zeeland is 12 uur) zit ik hier heerlijk bij te komen in een natuurlijk hotspring ( een natuurlijk warm waterbron van ongeveer 40 graden celcius)
Nieuw Zeeland waar zal ik beginnen. Schapen, koeien, schapen, koeien, schapen, koeien en oh ja nog een keer schapen en koeien. De kiwi jongens worden niks voor niks door ¨hun buren, de ozzi's¨schapen neukers ( * excuses voor mijn taalgebruik dames en heren) genoemd. Er leven hier namelijk 8 x zoveel schapen als meiden (totale inwoner aantal van nieuw Zeeland is ongeveer 5 miljoen
Het landschap is hier ongelovelijk mooi. Groen, wit van de sneeuw (jep nog steeds ook al is het hier zomer aan het worden) en heel veel bergen. Het weer begint hier steeds beter te worden..Overdag is het meestal boven de 18 graden, maar snachts kan het aardig afkoelen vooral als je in een gebied bent met bergen om je heen.. Mijn record aantal dekens staat op dit moment op 5. Zo dit was het informative gedeelte op naar mijn belevenissen!!!
Ten eerste will ik een roddel/misverstand uit de wereld helpen: Ik kreeg een aantal bezorgde smsjes en mailtjes ( heel erg lief dat jullie om me denken).. Gerdy hoe gaat het met je.. we horen maar niks van je.. Je bent toch niet verliefd geworden he? Mensen ik moet jullie teleurstellen ik ben NIET IN LOVE..... Zo jullie hoeven dit jaar nog geen brieven te schrijven naar All you need is love... PFFF....
Mijn avondtuur in Nieuw Zeeland begon 4 weken geleden (wat gaat de tijd snel zeg... Jammer genoeg of voor jou Anneke misschien wel niet..Ons avontuur komt steeds dichter bij....) Na een paar dagen te hebben gechouchsurft (letterlijk betekend het dat je bij mensen op de bank mag slapen. Hoe cool is het dat je lokale mensen ontmoet en een kijkje kunt nemen in hun leven.) en een naschok van een aardbeving (waar ik zelf niks van heb gemerkt) te hebben meegemaakt begon het echt avontuur: Een roadtrip met 3 jongens... wat opzich al een hele ervaring is.. Vooral als het om eten gaat. En dan ben ik niet heel moeilijk wat betreft eten.. Ik eet bijna alles, maar zoals een van de jongens 3 maanden lang alleen maar rijst met ketchup at als avond eten ging me toch wel iets te ver.
Maar dat mocht de pret niet bederven. Een van de hoogtepunt van onze trip was toch wel het traditionele Maori dinner. (De Maoris zijn de eerste inwoners van New Zeeland.) Ik kwam ze tegen op een camping en na een tijdje te hebben gepraad werd ik uitgenodigd voor een Hangi... Een Hangi is een maaltijd dat bestaat uit 4 verschillende soorten vlees, verschillende soorten groenten en aardappelen. Ze stoppen al het eten voor ongeveer 6 a 7 uur in eeen vuur zodat het gaat stomen. Het klinkt verschrikkelijk maar o zo lekker!!!
Na een week samen te hebben gereist begon een nieuw avontuur met Jenni:(de Finse girl, lees ontmoet in Perth, vliegtuig gemist) Hitchhiking oftwel liften. Voordat we gingen liften moesten we eerst nog even de hoogste bungee swing of de wereld doen. Ja jullie kennen me al alles wat een avontuur is moet ik gedaan hebben, maar dit was wel andere koek.. Ik ben nog nooit zo bang gezien...Natuurlijk hebben we een filmpje, wat overigens een geweldig filmpje voor de leukste thuis is... Mijn instructeur kwam achter af naar me toe en zei:,,wow Gerdy you are awazing!!! You are entertainment!!'' (vertaald: Gerdy je bent geweldig.. Je hebt ons goed vermaakt) Filmpje houden jullie nog tegoed!!
Liften oftewel duimpje omhoog en hopen dat iemand zo lief is en stopt. Ik hoor jullie al denken welke gek gaat dit nou doen... Wij dus.. De voorbereiding alleen al was hillarisch genoeg.. Ja wij hadden al een hele rampenplan bedacht, maar dat was nergens voor nodig. We hebben alleen maar leuke ervaringen meergemaakt! Mensen als jullie besluiten om naar Nieuw Zeeland te komen ga Hitchhiken.. Je ontmoet zoveel leuke mensen die je zoveel intressante dingen over hun land vertellen, want een ding is zeker ik heb nog nooit zulke enthausiaste mensen gezien als de Kiwi's. Ze zijn zo trots op hun land!
Een ander hoogtepunt van onze trip samen was toch wel de abel tasman trip: een 2,5 daagse loop track in een van de mooiste national parken van Nieuw Zeeland. Met vol goede moed begonnen we aan de 51 km lange tocht, maar naar een paar uur begon het toch wel zwaar voor ons te worden (lees een backpack van 10 kilo voordurend op je rug terwijl je heuveltje op en af moet is echt geen pretje) Daar kwam nog eens bij dat we de tweede dag zoveel regen hadden gehad dat we besloten die dag eerder te stoppen. Met als gevolg de laatste dag hadden we zo'n 30 kilometer voor de boeg. Een stomme weddenschap met een paar Israelische jongens (zij waren ervan overtuigd dat we dit niet redden in een dag) heeft er voor gezorgd dat we de finish toch hebben gehaald. Ondanks dat het zwaar was, was het de moeite waard en iets wat ik zeker niet had willen missen.
Een ander ding dat ik niet had willen missen was het spotten van walvissen. Wat een beesten zeg. Ik had gehoopt dat ik free willy kreeg te zien, maar helaas pindakaas ik moest het doen met de spermwale, erg lelijke beesten...
Genoeg leuke belevenissen weer dit keer... Helaas moet ik dit keer afsluiten met een minder leuk bericht. Er is iets ergs gebeurd. Nieuw Zeeland heeft een schaap minder.
Lees: Terwijl Marc (kiwi jongen) en ik achter Richard rijdt hoor ik Marc zeggen: Wow this stuff is amazing. I just drunk one beer and I already see a flying sheep. My awnser: Marc your beer is crapp. It's real. Richard just hit a sheep. Oftewel in het Nederlands: Marc zegt: ,,Wow dit spul is goed zeg. Ik heb nog maar 1 bier gehad en ik zie nu al een vliegend schaap om ons heen''. Waarop ik antwoord: Nee Marc je bier is niet goed. Wat je ziet is echt. Richard heeft zonet een schaap geraakt en die vliegt hier nu rond. Zoals jullie al kunnen raden het dier heeft het niet gehaald.
Met dit trieste bericht wil ik verhaal afsluiten. En een wijze les voor ons allen: Geniet voor je het weet is het te laat... Dat blijkt nu wel weer!!!!
Haere ra oftewel tot ziens!
Hey wereldreiziger,
Niet iedereen ligt hier te slapen. Ik niet dus. Maar dat was weer een mooi verhaal hoor. En je verengelst al aardig. Denk je dat je straks ook nog ABN kunt spreken ?. Nog heel veel plezier daar en pas goed op jezelf. Ik vind dat je daar maar gevaarlijke capriolen uit haalt hoor.
nou het is hier in nieuw zeeland toch wel anders dan in australia en bovendien ben je zelf ook heel anders bezig gezien de foto's die je hebt gemaakt nou meid geniet ze en tot de volgende mail groetjes van ons allen
Jaja, jammer voor jou Gerdy, maar ik kan niet wachten!! Nog 2 weken en 1 dag :)
He zuster,
wat een herkenbaar verhaald. tasman park vonden wij ook heel mooi. toen wij naar doutfull sound gingen was het erg mistig hebben dus niet heel veel gezien. ga je ook nog met dolfijnen zwemmen?
groeten
Hey Gerdy! Leuk om te lezen dat je elke dag volop geniet van het reizen en zoals je zegt zie en doe zoveel als gezond is want wie zegt dat er een volgende keer komt.
Als je in jan terugkomt moeten we snel foto's en filmpjes gaan bekijken (onder het genot van een drankje natuurlijk ;))
xx noor
Hallo Gerdy N.Z is wel heel wat anders dan A.S. Wat een mooi land met zoveel natuur verschillen. Met je blote benen in de sneeuw, wie doet dat na.Ik wis niet dat jij vis lust.Meid geniet nog van dit mooie land.
groet ann en kids.
Hey hey,
Tjonge jonge. Ik zit hier in Olle Pekel, al weer meer dan een jaar terug van het avontuur in Oz, en jij bent nog lekker daar aan het genieten. Als ik kon kiezen ging ik zo weer terug en mijn reis vervolgen. Maar ja intussen zit ik hier achter de computer lessen voorbereiden voor de leerlingen die ik morgen weer Engels geef. Buiten regent het en het is bepaald niet warm.
Zoals ik altijd zeg: Blijf genieten van je 'vakantie!' Voor dat je het weet zit je weer in het kikkerlandje.
Veel liefs en tot horens,
Jacqueline
Ps: Groetjes van Rob
Heyy Meid!
Wat weer geweldig om te lezen...!
Had wel een beetje meedelijden met Dollie het schaap.
Heb je bij de walvis ook WWWWHHHAAAAALLLLLEEEE gesproken, net als het mooie blauwe visje in NEMO? Of spreek je geen WWWWHHHAAAAALLLLLEEEE?
HAHAHA
Ben blij dat alles nog steeds goed met je gaat! Terwijl wij druk bezig zijn met de bekende sinterklaas voorbereidingen, kerstvoorbereidingen en oud en nieuw ben jij lekker aan het genieten van het geweldige land NIEUW ZEELAND... (Vertaling: wij zitten in het koude kikkerlandje onze routines te vervullen en jij zit te genieten van de meeste vrije en onafhankelijke positie die je je maar kan bedenken) Geniet er maar van, je bent bevoorrecht dat je dit mag ondernemen en meemaken! En je hebt het verdient!
Ik mail je snel de foto van Hielke, Nienke en Jara!
Liefs Marleen
Hey meid, nou ik kan het niet beter benoemen dan Marleen hierboven schrijft! Idd... wij hebben een enorm saai en standaard routine leventje en jij geniet heerlijk van de vrijheid!!!!
Maar joh, erg sportief van je :) Zie je wel dat je in April de halve marathon makkelijk rennend kunt afleggen??? Komt goed toch?
Ik ben nu alweer over de helft in mijn laatste stage, heb een goede tussen beoordeling gekregen :D Voor Jippie!!! Voor de rest ben ik ook nog steeds niet mijn liefde tegen gekomen, dus als je weer terug in NL bent gaan we lekker op jacht ;) hahahaha
Mis je hier wel hoor!
Hoor snel weer van je!!! xxxxxxxxx
Ha stoertje!!
Wat een vet verhaal. En echt supergaaf dat je gewoon bent gaan hitchhiken in Nieuw- Zeeland. Wat een supermooi land he!!!!!
Geniet! x
Hey meis!
Wooow, wat een geweldige verhalen weer! Ben jaloers! Ook al mag ik ook niet klagen na mijn Cuba-ervaringen haha! Heb daar met dlofijnen gezwommen, ook helemaal te gek!! Kijk er naar uit om je weer te zien en alle verhalen echt te horen! Lieverd, pas goed op jezelf en hopelijk tot heel snel xxxxx